tiistai 3. joulukuuta 2013

NYT

Otsikko siksi, että nyt ihan oikeasti haluan alkaa panostaa tähän blogiin. Ihan hirveän paljon asioita on tapahtunut, mutta jotenkin ei ole ollut yhtään intoa kirjoittaa, vaan olen lykännyt sitä aina tähän päivään asti. Tuntui että aina oli niin paljon kerrottavaa, että olisi tullut oikea kilometripostaus, mutta kokoajan asioita vaan kertyy ja kertyy ja NYT päätin kirjoittaa pitkästä aikaa. En kerro syksyn tapahtumista joka päivältä, vaan pääpiirteittäin tärkeimmät asiat ja muutokset joita on tapahtunut.

Aluksi ajattelin kysyä teiltä mielipidettä siihen, että poistanko suosiolla vanhat postaukset joiden kuvat ovat kadonneet ja ikään kuin "aloitan puhtaalta pöydältä"? Itseäni meinaan häiritsee kuvien puuttuminen tosi paljon ja ärsyttää kun en tiedä mikä on vikana. Jos jollain on vinkkejä tai jollakin on sama ongelma, niin kommenttiboksiin vaan neuvoja! Olisin tosi kiitollinen jos asiaan löytyisi ratkaisu. Blogia olen muutenkin päivittämässä ulkoasun ja esittelyjenkin puolesta heti kun aika sallii, muun muassa bannerin haluan vaihtaa ja muutenkin tehdä blogin ulkoasusta kauniin. :)

Tosiaan, tähän väliin ennenkuin unohdan, voisin kertoa viime postauksessa mainitsemastani uudesta tuttavuudesta hieman. Herra on nimeltään Jasu, 8-vuotias suomenhevosruuna. Jasu on poikaystäväni äidin ja hänen ystävänsä hevonen, josta piti edellisessä kodissaan tulla ravuri tai terapiaratsu. Kumpikin ura kuitenkin kariutui siihen, että hevosella on kesäihottumaa ja se halusi vain laukata. Olen päässyt ratsun raakileella muutaman kerran ratsastamaan ja kovasti olen siitä tykännyt. :)
    Ekalla ratsastuskerrallani Jasu ei osannut paljon perusasioita enempää, mutta kohtuu hyvin sain sen toimimaan. Myöhempien ratsastuskertojen välissä oli kulunut aika paljon aikaa, joten olen huomannut muutokset ja kehityksen selkeästi! Joka kerralla Jasu on ollut kuuliaisempi ja käyttänyt paremmin takaosaansa. Sillä käydään tallin valmennuksissa ja tavoitteena on seurakoulukisoihin osallistuminen tulevaisuudessa. Itse pääsen aika harvoin herran kanssa touhuamaan, mutta autan niin paljon kuin mahdollista. Jasu ei missään nimessä ole toivoton tapaus, se on erittäin yhteistyöhaluinen ja yritteliäs. Jostain syystä rakastan tommosia remontteja, on niin palkitsevaa huomata työskentelyn tulokset ja kuinka hevonen oppii pikkuhiljaa siltä pyydetyt asiat. Ja odotan hirveästi seuraavaa kertaa, kun pääsen taas kapuamaan Jasun satulaan! Viime kerrasta on kulunut ihan liian kauan ja kuulemma Jasu on taas kehittynyt huimasti :)

Kuva ensimmäiseltä ratsastuskerralta. Ihana ilme mulla :D
 Oman tallin muutoksista sen verran, että Eevahan siis loppukesästä vaihtoi tallia eikä luonnollisestikaan pidä meille enää valmennuksia. Sen sijaan Pian sisko Joanna "Jossu" pitää meille tiistaisin kouluvalmennuksia, jotka ovat kyllä olleet huippuhyviä ja ollaan Helmin kanssa kehitytty paljon. Erityisesti laukkaan ollaan Jossun valkuissa kiinnitetty huomiota ja laatu on parantunut huimasti. Jossu tekee itse paljon töitä nuorten hevosten kanssa, joten osaa neuvoa mua tosi hyvin Helmin kanssa.
    Myös Kallen omistajat ja hyvät ystäväni, siskokset Hanna ja Asta, vaihtoivat tallia Eevan kanssa samoihin aikoihin ja Ronjakin vähän myöhemmin siirtyi läheiselle tallille. Alkuperäinen talliporukkamme hajosi siis lopullisesti ja olen siitä ainoa jäljellä Pian tallilla. Tottakai tallilla käy paljon mukavia ihmisiä, mutta paljon on tullut uusia tyyppejä joita en tunne ja samoina päivinä mun kanssa käyvät ovat suurimmaksi osaksi nuorempia tyttöjä, jotka menevät enemmän keskenään. Ratsastan siis yleensä yksin, joka sinäänsä ei haittaa, mutta välillä tulee kamala ikävä niitä vanhoja aikoja ja talliporukkaa :(

Tallille on myös tullut kahden hevosen siirtotalli, jossa Helmi nykyään asustaa. Seinän toisella puolella majailee Helmin äiti Mussu, joka palasi taas Pian tallille. Mussuakin pääsin vähän aikaa sitten kokeilemaan, kun olin viikon Pialla tetissä ja yllättäen rakastuin Mussuunkin. Voisin ihan  hyvin vaikka ottaa siitä projektin itelleni! :D Semmonen hauska osaamaton pullaponi se on, mutta nimenomaan sen takia haluaisin sitä alkaa työstämään. Ehkä kuitenkin luovun siitä ajatuksesta, sillä aika ei todellakaan riittäisi mun elämäntilanteeseen kahdelle ratsastettavalle. Olishan se vaikka miten kivaa ratsastaa useampaa hevosta, ja onhan se monella tavoin hyödyllistäkin, mutta mulla ei siihen tällä hetkellä riittäisi aika, raha tai voimat. Ja kyllähän mä Jasulla pääsen silloin tällöin menemään :)

Nyt yhtäkkiä loppui asia kuin seinään :D Minut tuntien tästä saattaa puuttua kaikki oleellinen, mutta nyt mennään näillä. Jossain vaiheessa ajattelin kysymyspostausta tehdä, koska olisi helpompi kertoa juuri siitä mistä te haluatte tietää. Siitä kuitenkin ilmoitan sitten kun se oikeasti on tulossa, kun nyt ensin saan tämän itse blogin taas henkiin ja käyntiin :) Pistäkää kuitenkin korvan taakse ja laittakaa kommentteja tulemaan!

2 kommenttia: